همه چیز درباره ی بیکینگ پودر

%name همه چیز درباره ی بیکینگ پودر

بکینگ پودر چیست

بیکینگ پودر (Baking Powder) یک عامل ورآورنده شیمیایی رایج میباشد که برای پف کردن، سبک شدن و اسفنجی شدن بافت، در بسیاری از کیک ها و شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

بیکینگ پودر چیست ؟

پودر قنادی یا بیکینگ پودر (به انگلیسی: Baking powder) نوعی عامل ورآورنده میباشد که از مخلوط کردن یک باز (کربنات یا بیکربنات) با یک اسید بی‌قدرت تهیه می‌شود و برای ورآمدن خمیر و حجم دادن و اسفنجی شدن انواع نان و کیک استفاده می شود.

از آنجا که بکینگ پودر یک نوع باز میباشد، به محض مخلوط شدن با مایعاتی که خاصیت اسیدی دارند، سبب خلاص شدن گاز دی اکسید کربن می شود که سبب ورآمدن خمیر و ایجاد حجم در نان یا کیک می شود.

پودر پخت یک ماده ترکیبی شیمیایی میباشد که برای پخت استفاده می شود. کم‌بها میباشد و ماندگاری بالایی دارد. پودر پخت حاوی سه ماده میباشد: یک اسید، یک پایه و یک ماده بافر. این ترکیب با ترکیب این سه ماده به نسبت های منحصر به شخص و سپس بسته بندی آنها ساخته شده میباشد.

مارک های مختلف پودر بیکینگ از فرمول های مختلفی استفاده می کنند و همه از ترکیب یکسان به عنوان اسید استفاده نمی کنند. اما یکی از اسیدهایی که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرد، کرم تارتار میباشد، ماده ای که می توانید در بخش ادویه یا پخت تقریبا هر فروشگاه مواد غذایی خریداری کنید. بنابراین، تا زمانی که جوش شیرین و کرم تارتار داشته باشید، می توانید پودر بیکینگ خود را تنها در چند ثانیه تهیه کنید.

%name همه چیز درباره ی بیکینگ پودر

دوستی با بیکینگ پودر

بیشتر بخوانید:  فرنچ پرس چیست؟ + نحوه ی استفاده از فرنچ پرس

انواع مختلف بکینگ پودر

پودرهای تک کاره و دو کاره وجود دارند. بیشتر پودرهای پخت تجاری دو حالته هستند ، زیرا به محض جمع شدن مواد مرطوب و مواد خشک، مقداری از گاز خود را آزاد می کنند و سپس گرمای اجاق گاز یا کباب سبب خلاص شدن بیشتر می شود. به همین دلیل میباشد که باید بگذارید خمیر کیک پنکیک شما 20 لحظه استراحت کند تا قطعه ها حل شود.

اگر پودر بیکینگ خانگی درست می کنید، تنها یک ترشح گاز در هنگام مخلوط کردن مواد وجود دارد، نه هنگام پخت و پز. این بدان معناست که شما مجبور نیستید اجاق گاز را بنشینید. در عوض، پس از مخلوط کردن آن، باید آنرا فوراً داخل اجاق گاز قرار دهید. بنابراین، پودر بیکینگ خانگی بهتر میباشد برای نان سریع و کلوچه و مشابه آن، به جای کلوچه یا وافل. این کار هنوز هم برای پنکیک و وافل کار می کند، اما شما اجازه می دهید تا اجازه دهید خمیر در هنگام پخت و پز بنشیند.

طرز تهیه بکینگ پودر خانگی :

%name همه چیز درباره ی بیکینگ پودر

طرز تهیه بیکینگ پودر خانگی

مواد لازم برای بیکینگ پودر :

جوش شیرین  1/4 پیمانه ( 130 گرم )
 نشاسته ی ذرت  4/1 پیمانه (27.5 گرم)
 کرم تارتار  2/1 پیمانه (81 گرم)

 

طرز تهیه بیکینگ پودر :

مواد را الک کنید. این کار سبب می شود که هوای بین پودرها از بین بروند و توده ای در مخلوط شما ایجاد نشود و همه مواد تشکیل دهنده به طور کامل ترکیب شود. مواد را مخلوط کنید. با استفاده از یک همزن دستی همه ی مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با انواع ماسوره های قیف

بیکینگ پودر خود را در ظرفی در دار نگهداری کنید. تا نم داخل کاسه نشود شما می توانید از این پودر به مدت 7 تا 10 هفته استفاده کنید.

اگر می خواهید بکینگ پودر به میزان کم تهیه کنید می توانید از این میزان استفاده کنید. 1 قاشق چایخوری جوش شیرین، 1 قاشق چایخوری نشاسته ی ذرت و 2 قاشق چایخوری پودر کرم تارتار.

پودر پخت یا بکینگ پودر، غیر سمی میباشد و طعم کمی تلخ دارد. نباید آن را به شکل پودر خورد. این ساخته شده میباشد تا با سایر مواد مخلوط شود.

کاربرد بکینگ پودر :

بیکینگ پودر برای موادی که نیاز به پخت طولانی دارند مصرف می‌شود و تلخی کم‌تری نسبت به جوش شیرین دارد.

سن مفید این ماده بین ۶ تا ۱۲ ماه میباشد و باید درجای خشک، خنک و در کاسه بسته نگهداری شود.

اگر زمانی که یک قاشق مربا خوری ، بکینگ پودر را در نصف لیوان آب جوش می ریزیم، مخلوط بجوشد، بکینگ پودر قابل استفاده میباشد.

%name همه چیز درباره ی بیکینگ پودر

کاربردهای بکینگ پودر

نگهداری از پودر بکینگ پودر :

پودر بیکینگ را باید در یک کاسه در دار در یک مکان تاریک و خشک نگه دارید. به زمان انقضا توجه کنید. هنگامی که پودر بیکینگ از زمان خود گذشته میباشد، می توانید از آن به عنوان جوش شیرین استفاده کنید. به آسودگی می توانید تست کنید که پودر بیکینگ شما هنوز پرکار میباشد یا خیر. 1/2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر را در یک فنجان بریزید و 1/3 لیوان آب گرم افزایش کنید. اگر این مخلوط به تندی حباب شود، پودر بیکینگ هنوز خوب میباشد. اگر حباب شدید وجود نداشته باشد، پودر بیکینگ منقضی شده میباشد.

بیشتر بخوانید:  روش صحیح انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز

تغذیه و مزایای بکینگ پودر

یک قاشق چایخوری پودر بیکینگ دارای 5 کالری و 12 درصد از مقدار توصیه شده روزانه سدیم میباشد. این مقدار کمی کلسیم و پتاسیم را به رژیم غذایی شما می دهد.

مضرات بیکینگ پودر

مولد خراش‌ های سخت معده و روده و تنش‌ های عصبانی هستند.

تاثیر عمیقی روی غدد تناسلی زنان دارند که سبب کوچک شدن و ناکارایی تخمک‌ ها می‌ شوند.

با کلسیم و آهن موجود در بدن کمپلکس تشکیل داده و از جذب این عناصر توسط بدن پیشگیری کنند و سبب بروز کم خونی و پوکی استخوان می شود.

به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد سدیم برای بیماران گرفتار به فشار خون مضر میباشد.

ویتامین های آنزیمی را غیر پرکار می کند.

از عطر و طعم نان کم می کند و سبب فطیر شدن آن می شود.

سبب اختلال در تلاش آنزیم های گوارشی و هضم و جذب، افزایش اسیدیته معده و بیمارهای روده ای  می شود.

جالب میباشد بدانید هم اکنون استفاده از این جوش شیرین، این ماده مضر شیمیایی ممنوع اعلام شده میباشد!

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

ترفندهایی برای آشپزی آسان

ترفندهای آشپزی آسان اگر کمی شور و شوق و خلاقیت به هزیننه دهید در دوران …