روش خشک کردن زنجبیل و تهیه ی پودر آن

 dry2 powder ginger1 روش خشک کردن زنجبیل و تهیه ی پودر آن

نحوه ی خشک کردن زنجبیل تازه

چگونه زنجبیل را در منزل خشک کنیم؟

زنجبیل از ادویه های بینهایت مقوی، با طبع گرم هست. این ادویه کاربردهای زیادی دارد. شما می توانید آن را به صورت تازه، پودر شده و خشک شده استفاده کنید. در ادامه با روش خشک کردن زنجبیل و پودر کردن زنجبیل آشنا شوید.

چگونه زنجبیل را خشک و پودر کنیم؟

پودر زنجبیل را خودتان درست کنید

زنجبیل یک ادویه عالی و گرم هست که کاربردهای آشپزی و دارویی زیادی دارد. در مورد تعطیلات وقتی که گفت‌وگو از نان زنجبیل و کلوچه های زنجبیلی می شود، یک ماده ضروری در بسیاری از غذاهای آسیایی هست. اما همچنین به دلیل توانایی در رفع ناراحتی معده و خواص عکس التهابی بینهایت مورد استفاده قرار می گیرد.

هیچ چیز عطر و طعم شیرین و پر ادویه و عطر زنجبیل تازه را رفع نمی کند، اما برای کسانی که به آسودگی نمی توانند ریشه ی زنجبیل (زنجبیل تازه) خود را قبل از ویران‌شدن استفاده کنند، خشک کردن زنجبیل یک روش مناسب برای نگهداری و ماندگاری آن هست.

انتخاب ریشه زنجبیل (زنجبیل تازه)

خشک کردن زنجبیل حتی بدون دستگاه خشک کن نیز آسان هست. ابتدا هنگام خرید زنجبیل، آنرا با شکستن یک قطعه کوچک از آن تست کنید. در صورتی که، بدون الیاف گرایش ای بود، زنجبیل تازه هست و برای خشک شدن بینهایت مناسب هست. اگر الیاف های گرایش ای زیادی وجود داشته باشد، خرد کردن و به صورت پودر در آوردن زنجبیل بینهایت مشکل تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید:  تزیین دیوار اتاق عقد و جایگاه عروس و داماد

برای تهیه زنجبیل برای خشک کردن، آن را خوب پاک کرده و پوست آن را بگیرید، برای پوست گرفتن زنجبیل، با استفاده از یک چاقوی تیز، روی پوست زنجبیل بکشید و پوست آن را سوا کنید.

سپس، زنجبیل را تا حد ممکن نازک برش دهید. هرچه برشها نازک تر باشند، سریعتر و به طور یکنواخت خشک می شوند.

dry2 powder ginger2 روش خشک کردن زنجبیل و تهیه ی پودر آن

زنجبیل ها را پوست بگیرید و برش های نازک بزنید

خشک کردن زنجبیل

آسان ترین راه خشک کردن زنجبیل قرار دادن آن در بشقاب کنار پنجره ای هست که به مدت 3 تا 4 روز خورشید زیادی می بیند. اگر نمی خواهید چند روز شکیبایی کنید، برش های زنجبیل را در دستگاه خشک کن یا داخل فر با دمای بینهایت کم قرار دهید. هر نیم ساعت یا بیشتر زنجبیل را بررسی کنید.

بیشتر بخوانید:  روش های فریز کردن غوره

خشک شدن با دمای 70 درجه سانتیگراد سلسیوس تقریباً 2 ساعت و نیم تا 3 ساعت طول خواهد کشید، (البته بستگی به برش های زنجبیل شما دارد) هر 15 تا 20 لحظه آن ها را چک کنید تا نسوزند. در حالی که روزگار خشک شدن در دستگاه خشک کن به تنظیم گرما بستگی دارد. برای استفاده از دستگاه خشک کن باید زنجبیل ها را در پایین ترین سطح دستگاه قرار بدهید. و هر نیم ساعت آن ها را چک کنید.

پس از خشک شدن زنجبیل، آن را از فر یا دستگاه خشک کن خارج کنید و بگذارید تا خنک شود. بعد از سرد شدن دوباره آن را چک کنید تا مطمئن شوید کاملا خشک شده هست. (اگر اینگونه نیست، آن را دوباره برای یک بار دیگر در فر یا دستگاه خشک کن قرار دهید.) برای زنجبیل مهم هست که قبل از نگهداری یا آسیاب کاملاً خشک شود زیرا بقیه نم می تواند سبب کپک زدن شود.

برش های خشک شده زنجبیل برای تهیه چای زنجبیل عالی هست. آنها به مدت 5 تا 6 ماه به خوبی در یک کاسه درب دار نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید:  مدل تابلو یادبود برای مراسم عقد و عروسی

اگر استفاده ی زنجبیل داخل چای را به صورت پودر شده دوست ندارید. (زیرا سبب کدر شدن چای می شود) آن را برش های خلالی نازک بزنید و یا زنجبیل را با رنده ی درشت، رنده کنید. و سپس آن را خشک کنید. در این صورت خشک کردن آن در هوای آزاد و خورشید زودتر انجام می شود.

dry2 powder ginger3 روش خشک کردن زنجبیل و تهیه ی پودر آن

نحوه ی درست کردن پودر زنجبیل

درست کردن زنجبیل پودر شده

برای تهیه ی پودر زنجبیل، برش های خشک را در آسیاب قهوه / ادویه بریزید و روشن کنید تا به خوبی پودر شوند. بعد از اینکه زنجبیل خود را به خوبی پودر کردید، قبل از ریختن در یک کاسه درب دار عکس هوایی، اجازه بدهید کمی در دمای اتاق بمانند و خنک شوند.

برخی از افراد دوست دارند تنها زنجبیل را به اندازه کافی خرد کنند و آن را به صورت تازه تر استفاده کنند. می توانید آن ها را به اندازه های دلخواه برش بزنید و داخل کاسه درب دار محکمی قرار بدهید و سپس آن ها را داخل فریزر قرار بدهید. این یک روش عالی برای تازه نگه داشتن زنجبیل هست.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

دلایل بوی بد کولر آبی چیست و چگونه میتوان آن را برطرف کرد؟

بوی بد کولر آبی چگونه از بوی بد کولر آبی خلاص شویم؟ به وجود آمدن …