انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

%name انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

نحوه کاشت، داشت و برداشت درخت به + مصارف و خواص میوه

همه چیز درباره درخت به

«به» درخت کوچکی با ارتفاع حداکثر پنج متر می باشد. گل های درخت به، درشت و سفید یا صورتی رنگ هستند. در ادامه سمت دوستی کامل با گیاه شناسی این درخت، کاشت و نگه‌داری، مزایای درخت به و خواص میوه آن و… همراه باشید.

گیاه شناسی درخت به

درخت به از خانواده درختان سیب می باشد اما نسبت به درخت سیب و گلابی مقاومت کمتری به سرما دارد. حداکثر ارتفاع این درخت به پنج متر می رسد و گل های درشت آن به رنگ سفید یا صورتی با پنج گلبرگ و پنج کاسبرگ  به صورت تکی در انتهای شاخه های برگدار آشکار می شوند و خود باورو هستند.

روی شاخه های تازه، برگ ها و میوه ی به از کرک های سفید یا خاکستری متمایل به قهوه ای پوشیده شده اند. میوه رسیده معمولا زرد رنگ، گرد یا به شکل گلابی می باشد و طعمی شیرین یا کمی ترش دارد و در انواع غذاها، شیرینی ها و به عنوان مربا مصرف می شود.

ابتدا میوه دهی درخت به از ۴-۵ سالگی می باشد و تا پنجاه سالگی میوه می دهد. برگ های آن نیز تخم مرغی شکل یا تقریبا گرد و بیضی، نوکدار با ترتیب گرد می باشد.

انواع درخت به

میوه درخت به ممکن می باشد سبز کم رنگ یا طلائی باشد که بستگی به دوران برداشت آن دارد. به اول فصل متمایل به سبز و به آخر فصل طلائی رنگ می باشد اما هردوی آنها آماده مصرف هستند. دو نوع پر مصرف به عبارتند از:

• به معطر

این نوع به بیضی شکل با انتهای مخروطی می باشد که پوست آن نرم، زرد و داخل آن سفید می باشد.

• به آناناسی

%name انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

به آناناسی که آشکار آن شبیه گلابی می باشد اما طعم خفیفی از آناناس دارد

شکل آن کمی مشابه گلابی می باشد و پوستش پس از آمدن زرد رنگ می شود. داخل میوه نیز زرد رنگ می باشد و طعم خفیفی از آناناس دارد.

اقلیم درخت به

مناطق سردسیر و گرمسیر معتدل سمت کاشت درخت به مناسب هستند. نیاز سرمایی به نسبت به سایر میوه های دانه دار کمتر می باشد و ۱۰۰ الی ۴۵۰ ساعت دمای زیر هفت درجه سانتی گراد برای آن کافی می باشد. ظهور شکوفه های این درخت نیز خیلی دیرتر از میوه های دیگر می باشد که احتمال سرما زدگی بهاره را به تندی کاهش میدهد.

شرایط مناسب سمت کاشت

– خاک

درخت به در اکثر خاک ها رشد می کند اما خاک های آهکی برای آن زیاد مناسب نیستند و در خاک های رس یا خاک های شنی رشد بهتری دارد. همچنین رشد به در خاک های اسیدی نسبت به خاک های قلیایی بیشتر می باشد و مقاومت نسبتا بالایی به شوری آب و خاک دارد.

بیشتر بخوانید:  آشنایی انواع گل لیلیوم + نحوه پرورش گل لیلیوم

– دما

درخت به بیشتر برای مناطق معتدل و سردسیر مناسب می باشد و برای رشد بهتر نیاز سرمایی کمی (حدودا ۱۰۰ الی ۴۵۰ ساعت زیر هفت درجه سانتی گراد) دارد. تابستان های نسبتا گرم از دیگر شرایط دمایی مورد نیاز این درخت می باشد.

– نور

این درخت برای رشد مناسب و کافی به نور کامل خورشید نیاز دارد. البته در انتخاب مکان آن باید تمرکزفکر کنید زیرا حتی در صورت دریافت نور کامل، وزش باد های شدید سبب کم شدن میزان میوه دهی درخت به می شوند.

%name انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

میوه درخت به در حالت رایج، درشت و خیلی خوش عطر میباشد

نحوه کاشت درخت به

کاشت درخت به تقریبا آسان می باشد و روش های متعددی برای آن وجود دارد که رایج ترین آن استفاده از روش قلمه زنی می باشد. پس از تهیه قلمه آن را در آب بگذارید تا ریشه دار شود و سپس قلمه را به بستر خاک منتقل کنید.

دوری مناسب میان درخت ها ۵×۵ متر می باشد و به هرس زیادی نیز نیاز ندارد اما برای شکل دهی نهال ها باید حدودا ۷۰ الی ۱۰۰ سانتی متر از زمین سربرداری شوند و در سال دوم نیز چهار یا ونج شاخه در اطراف شاخه اصلی انتخاب و بقیه حذف شوند.

تکثیر درخت به

تکثیر و ازدیاد درخت به نیز مشابه دیگر گیاهان از روش های مختلفی از جمله قلمه زدن، پاجوش، پیوند و خوابانیدن قابل انجام می باشد. دوران مناسب برای قلمه زنی این درخت (برای قلمه های خشبی) اواخر پاییز تا اوایل زمستان می باشد و اندازه مناسب آنها ۲۵ سانتی متر می باشد.

برای قلمه های نیمه خشبی باید از اواسط تابستان تا اوایل پاییز به اندازه ۱۲ الی ۱۵ سنتای متر قلمه تهیه کرده و اقدام کنید. برای این نوع قلمه باید در انتهای آن قطعا سه تا چهار برگ باقی بماند.

نگه داری و مراقبت از درخت به

نگه داری و مراقبت از درختان کاشته شده مهم ترین مرحله کار می باشد و بدین قصد باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

• آبیاری

ریشه درخت به عمقی نیست به همین دلیل قادر به تحمل خشکی در طولانی مدت نیستند. در صورت خشک ماندن خاک میوه های درخت خیلی کوچک تر میشوند و در طول دوران رشد بهتر می باشد هر هفته دوبار آبیاری شود.

• کود دهی

یکی از رایج ترین روش ها برای تامین نیازهای غذایی درختان کود دهی مناسب می باشد که برای درخت به می توانید در زمستان و بهار اقدام کنید. در صورت کود دهی اصولی نیاز تغذیه ای درخت فراهم شده و به همین ترتیب محصولاتی با کیفیت بیشتر در اختیارتان می گذارد. بهترین کود برای درخت به، کود هایی که دارای مقداری ازت یا حاوی کود گاوی کمپوست شده هستند.

• آفات و بیماری ها

بیشتر بخوانید:  معرفی رشته حسابداری

برخی از آفات و بیماری ها هستند که سبب کاهش کیفیت محصول یا از بین رفتن آن می شوند و برای مراقبت و نگه داری محصول باید به آنها توجه کنید. مهم ترین آفات و بیماری های درخت به عبارتند از:

– سر خرطومی

از حشراتی می باشد که در وسط تابستان به پی‌جویی درخت می آید و لاروهای آن به درخت صدمه میزنند.

– لاروهای حشرات

به طور کلی لاروهای هر حشره ای که روی درخت بمانند با تغذیه از میوه ها و برگ های درخت به برای  آن مشکل ساز می شوند.

– شته

شته معمولا روی سرشاخه هایی که جوان تر هستند تلاش میکند و سطح برگ ها یا میوه ها را چسبناک تر میکند.

– آتشک

این آفت که به درختان بسیاری از جمله به، سیب و گلابی حمله می کند به علت تلاش نوعی باکتری به نام Erwinia amylovora روی سرشاخه ها ایجاد می شود.

– زنگ

از جمله بیماری های قارچی درخت به می باشد و معمولا روی میوه ها و برگ ها با لکه های نارنجی رنگ مشاهده می شود.

– لکه برگی قارچی

این بیماری در مناطقی که نم بالایی دارند مشاهده می شود و با لکه هایی تیره رنگ با مرکز سفید روی برگ ابتدا می شود. با گذر دوران این لکه ها مناطق بسیاری را پوشش می دهند و باید به آن رسیدگی شود.

– آرمیلایا

از جمله خطرناک ترین بیماری هایی می باشد که می تواند سبب پوسیدگی ریشه و طوقه درخت شود و تا از بین رفتن کامل آن تلاش می کند.

معمولا برای مبارزه با آفات و بیماری های درخت به از آفت کش های شیمایی استفاده می شود اما باید در انتخاب آنها تمرکزفکر کنید.

نحوه برداشت و چیدن میوه به

– دوران مناسب و شرایط

چیدن به برای بسیاری از خانواده ها که در باغ های خود به کشت آن مشغول شده اند با رسوم و مراسمی هماهنگ همراه می باشد و معمولا در مراحل بعدی از آن برای پخت مربا و شیرینی و غذاهای دیگر استفاده می کنند.

میوه به روی درخت نمیرسد و باید زمانی که تغییرات رنگ از سبز به زرد اتفاق می افتد چیده شود (فصل پاییز) و سپس با نگه داری در محیطی سرد کامل رسیده و رنگ آن کاملا زرد می شود و عطر شیرینی دارد.

– نحوه برداشت

%name انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

در برداشت میوه درخت به باید لطافت بالایی به هزیننه دهید

چیدن میوه به با تمرکزفکر زیادی انجام می شود چون خیلی زود صدمه می بیند و برای سوا کردن آن از قیچی باغبانی استفاده می کنند.

میوه درخت به

– مصرف میوه به

میوه به به عنوان تازه خوری کاربرد زیادی ندارد و بیشتر در صنایع مربا سازی، تهیه شربت، غذاها، شیرینی پزی و… استفاده می شود. همچنین از اجزای دیگر این درخت مشابه دم کرده گل و شکوفه یا دانه به به عنوان دارو و سلامت برخی بیماری ها استفاده می شود.

– روش نگه داری

به محض پایان شدن مرحله برداشت به، آنها را در مکانی سرد، تاریک و خشک نگه داری کنید و هرروز آنها را برگردانید تا برسند. اگر میوه ها را در دوران سبز بودن و زودتر بچینید برای آمدن آن باید دوران بیشتری شکیبایی کنید. در این دوران هر از گاهی رسیده شدن میوه ها را بررسی کنید و از نگه داری میوه های دیگر در کنار به خود داری کنید زیرا عطر و رایحه زورمند این میوه می تواند میوه های دیگر را خراب کند.

پس از آمدن میوه نهایتا تا دو هفته در یخچال قابل نگهداری هستند اما باید سریع تر مصرف شوند تا از خشک شدن آن پیشگیری شود.

%name انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

میوه درخت به باید پیش از آمدن چیده شده و در محیطی مناسب برسد

– خواص میوه به

از میوه به در طب سنتی استفاده زیادی می شود که برخی از فواید آن عبارتند از:

• تقویت کننده قلب

• ادرار آور

• مفید برای معده و دستگاه گوارش

• استفاده برای بند آوردن خون ریزی

• مفید برای تنگی نفس (به ترش)

• قابل استفاده برای پیشگیری از تهوع و استفراغ (به ترش)

• سلامت و آسوده کردن فرایند هضم غذا

– خواص دانه به

از به دانه برای سلامت سریع تر خراش ها و سوختگی ها (با ترکیب آن با آب و تهیه مخلوطی غلیظ) استفاده می شود. همچنین برای درمان تب، اسهال خونی، جراحات گلو و سرفه، سلامت ترک پوست و بدن، رفع کردن خشکی زبان و دهان استفاده می شود.

– خواص دم کرده گل و شکوفه به

از گل و شکوفه درخت به برای مواردی همچون سردرد، کمک به معده و دستگاه گوارش، تقویت و صاف کردن سینه، سرفه در کودکان و درمان بی خوابی (با ترکیب آب بهار نارنج) استفاده می شود.

– خواص روغن به

همانطور که متوجه شدید به از میوه های خیلی مفید می باشد که بخش های مختلف آن خواص بسیاری دارند. از دیگر محصولات مفیدی که از به تهیه می شود روغن آن می باشد که برای موارد زیر کاربردی می باشد:

• رفع کردن سرگیجه

• از بین بردن صدای زنگ زدن در گوش

• سلامت خراش های دهان

• سلامت و درمان خون ریزی ریه ها

• رفع ورم کبد و کمک به تلاش و بازسازی

• درمان خراش روده ها

• سلامت و رفع کردن مشکل اسهال مزمن

– خواص برگ و شاخه های به

جاشنده برگ درخت به برای درمان ورم چشم ها مفید می باشد. همچنین آب‌کشیدن خراش ها با جشانده برگ به سبب سلامت سریع تر و بند آمدن خون می شود.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

معرفی گیاه گل سنگ، روش پرورش و تکثیر

گیاه گل سنگ صورتی و سفید همه چیز درباره گیاه گل سنگ گل سنگ گیاهی کوچک …